Rock News

King Diamond lansează trailerul discului „The Institute”

Formația King Diamond va reveni cu un album de studio după mai mult de 12 ani, în 2020.

Mai jos, poți urmări trailer-ul fresh pentru noul material de studio, intitulat „The Institute”. Casa de discuri care se ocupă de albumul danezilor este Metal Blade Records.

Primul single nou care ne-a ajuns la urechi, din partea trupei, „Masquerade of Madness”, este deja un element constant în setlistul muzicienilor, fiind interpretat live deja de două luni. Prima oară, King Diamond au cântat-o pe scena festivalului Hellfest Open Air (Clisson, Franța, 21-23/06/2019). Poți urmări mai jos o înregistrare a reprezentației, grație unuia dintre fanii prezenți în public.

Băieții vor dedica iarna asta unui turneu nord-american în cadrul căruia vor împărți scena cu Uncle Acid & the Deadbeats și Idle Hands. Muzicienii au planificat 23 de concerte între 2 noiembrie și 4 decembrie.

Solistul King Diamond a fost intervievat acum ceva timp de Full Metal Jackie, cei doi folosind această ocazie pentru a discuta despre următorul disc la care Diamond lucrează.

„Viitorul album va fi cu adevărat îngrozitor,” declară el. „Povestea este atât de complexă că nu va putea fi îndesată pe un singur disc. Așa că va trebui să lansăm două. Sunt planificate astfel încât să avem un spectacol potrivit. [...] Următorii trei ani vor fi foarte intenși pentru noi”.

Următorul material discografic semnat King Diamond va aborda subiecte precum lumi paralele și tortură.

Solistul a explicat puțin și backgroundul albumului pe care îl va lansa – un azil pentru cei cu afecțiuni mintale, din anii ’20 – exact perioada în care era ok să experimentezi pe oameni înainte de a scoate medicamente pe piață.

Foto: Facebook