Rock News

Urmărește întregul concert susținut de Rammstein în Moscova (Rusia)

Rammstein au concertat în capitala rusă, Moscova, pe 29 iulie, iar unul dintre fanii prezenți a reușit să imortalizeze întregul spectacol.

Setlistul a fost unul foarte cuprinzător și diversificat. Germanii au interpretat opt piese de pe cel mai recent album, ce poartă numele formației, patru cântece de pe „Mutter” (2001), trei piese de pe „Herzeleid” (1995) și la fel de multe de pe „Sehnsucht” (1997), două de pe „Reise, Reise” (2004) și una de pe „Liebe ist für alle da” (2009). Găsești mai jos lista completă de melodii.

În timpul concertului, cei doi chitariști ai formației au făcut un gest controversat. Paul Landers și Richard Kruspe s-au sărutat pe scenă, cu melodia „Ausländer” pe fundal. Sărutul a fost surprins pe cameră și postat pe pagina de Instagram a trupei cu descrierea: „Rusia, te iubim!”.

De reținut este că, în 2013, Rusia a introdus un amendament al „Legii Federale privind protecţia copiilor de informaţii dăunătoare pentru sănătatea şi dezvoltarea lor” (135-FZ/2013), Art. 5, prin care se interzice „propaganda relațiilor netradiționale”. Conform legii, statul rus are dreptul de a da amenzi organizatorilor de evenimente și persoanelor fizice care încalcă regulile. Amenzile pentru cetățenii străini ajung până la 100.000 ruble (aprox. 645 RON), cu posibilitate de reținere în custodie pentru 15 zile*.

Rammstein se află în prezent în turneu pentru promovarea celui de-al şaptelea album, „Rammstein”, apărut în luna mai.

Setlist complet:

  1. Was ich liebe
  2. Links 2-3-4
  3. Tattoo
  4. Sehnsucht
  5. Zeig dich
  6. Mein Herz brennt
  7. Puppe
  8. Heirate mich
  9. Diamant
  10. Deutschland (Remix by Richard Z. Kruspe)
  11. Deutschland
  12. Radio
  13. Mein Teil
  14. Du hast
  15. Sonne
  16. Ohne dich

B-Stage

  1. Engel (cu Duo Jatekok) (pian)

Encore:

  1. Ausländer
  2. Du riechst so gut
  3. Pussy

Encore 2:

  1. Rammstein
  2. Ich will

*F. Ugolino, 2013, „ In Russia was passed the law prohibiting propaganda of ‘non-traditional relationships’...”

Foto: Facebook