Rock News

Fiica lui Brian Jones crede ca acesta a fost omorât

Fiica lui Brian Jones, chitarist şi fondator al trupei The Rolling Stones, susţine că muzicianul a fost ucis şi doreşte redeschiderea cazului, la 50 de ani de la moartea lui.

Barbara Marion , fiica lui Brian Jones, a făcut aceste declarații în cadrul unui interviu comemorativ pe care l-a acordat postului britanic de televiziune Sky News:

„Cred că a fost ucis şi cred că poliţia nu a investigat în felul în care ar fi trebuit. Mi-ar plăcea să redeschidă cazul şi să primesc nişte răspunsuri”, a spus ea, potrivit ultimateclassicrock.com.

La vârsta majoratului, Brian pleacă definitiv de acasă şi se mută în Londra, unde în scurt timp devine un foarte bun cântăreţ de blues. Îi cunoaşte pe Alexis Korner, pe Jack Bruce (viitorul basist de la Cream) şi pe pianistul Ian Stewart, împreună cu care va cânta o perioadă prin cluburi luându-și titulatura „Elmo Lewis”.

Pe 2 mai 1962, Brian Jones pune un anunț în ziarul Jazz News, invitând muzicienii din zonă la audiții pentru înființarea unui grup R&B în Bricklayer’s Arms Pub. La repetiții vor veni alături de pianistul Ian „Stu” Stewart, Mick Jagger și prietenul său din copilărie, Keith Richards. După câteva repetiții, pe 12 iulie 1962, băieții debutează sub numele The Rollin’ Stones în Clubul Marquee din Londra.

Brian Jones a fost găsit înecat în piscina casei lui pe 3 iulie 1967, când avea doar 27 de ani. Chitaristul se lupta cu dependenţa de alcool şi droguri. Cu o lună înainte de a muri, el a fost concediat de trupă.

Foto: Getty Images/ Guliver.