Rock News

Pe Ray Alder (Fates Warning) îl frustrează oamenii care urmăresc spectacolele prin camera de filmat a telefonului

Unii muzicieni nu au nicio problemă cu folosirea telefoanelor în timpul concertelor, însă există destule vedete care se simt ofensate de prezența smartphone-urilor în sala de spectacol.

Cel mai bun exemplu este solistul Maynard James Keenan (Tool, A Perfect Circle), care are o politică strictă anti-filmare/fotografiere.

Ei bine, se pare că Ray Alder, solistul celor de la Fates Warning este, de asemenea, un susținător al politicii „no-phone”. Declarația muzicianului a venit în urma unui mesaj postat pe Twitter de o jurnalistă britanică, Sali Hughes, care a descris cum tocmai urmărise o filmare profesională a unui spectacol printre ecrane de iPhone. „Este sub orice critică și extrem de egoist (să faci asta),” scrie Sali.

Ca răspuns, Ray a menționat că este „foarte frustrant, ca muzician, să vezi persoanele din public că se uită la concert prin ecranul telefonului. Ca participant la concert,” spune el, „este și mai frustrant să fie necesar să privești spectacolul evitând telefoanele ținute în aer de persoanele din fața ta”.

La fel ca și cei doi artiști menționați mai sus, de-a lungul timpului, Bruce Dickinson (Iron Maiden), Sebastian Bach (Skid Row) și membrii Guns N’ Roses au încurajat fanii să renunțe la obiceiul de a folosi telefoanele la spectacol. Mai ales că, să fim sinceri, cine se mai uită la înregistrările respective după concert?

Foto: Facebook