Rock News

Omul care a cheltuit 5 milioane de $ pe chitarele lui David Gilmour

Jim Irsay a cumpărat două dintre chitarele pe care David Gilmour le-a scos la licitație săptămâna trecută. Într-un nou interviu, el a explicat de ce a cheltuit puțin mai mult de 5 milioane de dolari.

Celebrul "Black Strat", un Fender Stratocaster din 1969 pe care Gilmour l-a folosit aproape în fiecare înregistrare între 1973 și 1983, este acum în colecția lui Irsay, care a plătit 3,975 milioane de dolari numai pentru el. De asemenea, el a mai achiziționat și un Martin D-35 acoustic din 1969.

"Pur și simplu îi iubesc pe Pink Floyd, omule, nu pot să neg asta", a spus Irsay pentru Rolling Stone. "Cred că versurile lui Waters și modul de interpretare al lui Gilmour și toată povestea și importanța lor sunt atât de profunde încât nu va pot spune cât de entuziasmat sunt".

Irsay, care și-a amintit că l-a văzut pe Gilmour cântând la Black Strat-ul lui într-un concert din 1977, a adăugat că, după ce a cumpărat cutia acesteia, s-a simțit obligat să facă tot ce îi stă în putință să aducă chitara înapoi în această cutie, pentru care a fost special construită.

Cele două chitare ale lui David Gilmour vor intra într-o colecție care include instrumente deținute anterior de John Lennon, George Harrison, Elvis Presley, Prince, Les Paul și Jerry Garcia.

James Irsay (născut la 13 iunie 1959) este proprietarul și CEO al Indianapolis Colts din Liga Naționala Americană de Fotbal. Averea sa era estimată în 2018 la 2,7 miliarde de dolari americani.

Foto: Getty Images/ Guliver.