Rock News

Tur virtual 3D al colecției de chitare ale lui David Gilmour

Mulțumită casei de licitatii Christie's, putem acum vedea colecția incredibilă a lui David Gilmour.

Pe 20 iunie, legenda Pink Floyd, David Gilmour, va licita peste 120 de chitare din colecția sa personală prin intermediul Christie's. Evident, nu toată lumea va putea participa la licitația reală din New York City, așa că pentru noi, iubitorii de chitară, Christie's a pus la dispozitie pe site-ul său o vizită virtuală absolut uimitoare a colecției.

Dispunând de întreaga colecție - inclusiv legendara Black Strat, Strat #0001 și chitara Martin pe care Gilmour a cantat "Wish You Were Here" Martin - spațiul virtual 3D oferă utilizatorilor o privire cuprinzătoare asupra tuturor chitarelor care urmează să meargă la licitatie in aceasta săptămâna.

Una dintre chitarele la care David Gilmour renunta este Black Fender Stratocaster din 1969, care a fost folosită și în timpul înregistrărilor celor mai celebre albume Pink Floyd, precum "The Dark Side of the Moon" și "Wish You Were Here".

Este de aștept ca Black Fender Stratocaster să ajungă la 150 mii de dolari. Chitara Stratocaster albă din 1954, folosită la înregistrarea piesei "Another Brick In the Wall" ar putea să ajungă și aceasta la suma de 150 mii de $.

Foto: Getty Images/ Guliver.