Vița de Vie a lansat un cover rock după șlagărul lui Marius Țeicu „Proverbe”

Cel de-al patrulea cover rock al campaniei „România are sânge de rocker” a fost deblocat, astăzi, la Morning Glory cu Răzvan Exarhu. Vița de Vie a interpretat melodia „Proverbe” a lui Marius Țeicu, desigur, în variantă rock, transmițând un nou mesaj de mobilizare către rockeri și nu numai în sprijinul donării de sânge.

Până acum, Trooper a lansat un cover rock după melodia „Te aștept să vii”, interpretată de Mirabela Dauer (CLIP AICI), iar Byron a oferit o infuzie de rock șlagărului „Uite așa aș vrea să mor”, interpretat de Gică Petrescu (CLIP AICI). Și Nighlosers a reinterpretat celebra melodie „Dacă pleci”, a lui Cătălin Crișan – coverul rock poate fi ascultat aici. COMA va încheia seria coverurilor rock din cadrul campaniei „România are sânge de rocker”, săptămâna viitoare.

Campania „România are sânge de rocker” a fost inițiată de Răzvan Exarhu, realizatorul matinalului Morning Glory, de la ROCK FM, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină București și Donorium, în contextul în care nevoia de sânge este dublă în țara noastră față de cât se recoltează în prezent.

România se plasează pe ultimele locuri la numărul de donatori de sânge în Europa: doar 1.7% dintre români donează sânge, de aproape 10 ori mai puțin decât danezii, de 9 ori mai puțin decât britanicii și de 7 ori mai puțin decât olandezii. În plus, în primul trimestru al anului 2019, la Centrul de Transfuzie Sanguină București, s-au înregistrat cu peste 1.100 mai puțini donatori decât în aceeași perioadă din 2018, iar nevoia de sânge actuală este dublă față de cât se recoltează în mod normal.

Tehnologia ajută donarea de sânge

Oricine dorește să se alăture campaniei „România are sânge de rocker” o poate face astfel:

  1. Descarcă aplicația www.donorium.ro/descarca
  2. Introdu invite code-ul morning#glory (cu litere mici);
  3. Programează-te, donează sânge și salvează 2 vieți.

Cu ajutorul aplicației Donorium, oamenii se pot programa pentru a dona, pot afla informații utile și sunt notificați ori de câte ori centrele de transfuzii din țară au nevoie de o grupă de sânge.

Românii au dovedit că au sânge de rocker

În luna mai 2019, la Centrul de Transfuzie Sanguină București, s-au colectat cu 797 de pungi de sânge mai mult decât în luna mai a anului 2018. „Un succes datorat în mare parte campaniei România are sânge de rocker. Suntem bucuroși că am recuperat, astfel, pierderea de pe primul trimestru al anului acestuia”, a declarat Dr. Doina Goșa, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină București.

Și numărul persoanelor care au descărcat aplicația Donorium a crescut. În perioada 14 mai-3 iunie, 3.874 de utilizatori au descărcat aplicația care facilitează donarea de sânge, Donorium, Morning Glory fiind de atunci, contul #1 pe Donorium.