Rock News

Bloodbath se despart de chitaristul Joakim Karlsson

„Bloodbath au nevoie de un chitarist [...] care să se descurce cu solourile alea rapide, malefice,” spune Karlsson că este motivul pentru care părăsește trupa.

Joakim Karlsson a decis că este momentul să părăsească formația alături de care s-a consacrat – Bloodbath. Chitaristul ne-a dat veștile prin intermediul paginii oficiale de Facebook a trupei, unde a declarat că „își dă jos pentru totdeauna vesta Bloodbath”.

„Să fiu sincer, nu m-am considerat niciodată chitarist – cel puțin nu unul excelent – sunt doar o persoană care cântă la chitară din necesitate, pentru că altfel nu aș putea să îmi compun muzica proprie. Bloodbath au nevoie de un chitarist principal; cineva care să se descurce cu solourile alea rapide, malefice, și sincer să fiu, nu cred că sunt eu persoana potrivită. Bloodbath au nevoie de cineva care să facă față”.

Trupa încă nu a anunțat cine îl va înlocui pe Karlsson, însă locul lui va fi ocupat de Tomas Åkvik (Lik) în cadrul turneului organizat de suedezi pentru promovarea discului apărut în octombrie, „The Arrow Of Satan Is Drawn”.

Câteva piese de pe album au fost scrise de Karlsson, artistul enumerând printre acestea Wayward Samaritan” (melodie și versuri), „Only The Dead Survive” (melodie, împreună cu chitaristul John Doe), „Ride The Waves Of Fire” (melodie și versuri) și „Wide Eyed Abandon” (melodie).

Foto: