Rock News

Sabaton lansează single-ul „Bismarck” și oferă detalii despre noul disc

Singleul nu este inclus pe următorul disc plănuit de băieți, dar povestea lui merită ascultată.

Suedezii de la Sabaton au lansat videoclipul oficial al melodiei „Birmarck”, acesta fiind regizat de Matthias Hoene și produs de Wargaming. După spusele artiștilor, asta este piesa cu subiectul cel mai important pentru fani. 

„Piesa Bismarck a fost scrisă acum mai bine de un an și am înregistrat-o anul trecut la studiourile Black Lounge alături de Jonas Kjellgren, care a înregistrat și mixat și următorul nostru album, The Great War,” spun suedezii.

„Soarta navei Bismarck este o poveste fascinantă pe care voiam să o scriem de mult timp, dar pe care nu o puteam include pe niciun album. Așa că ne-am hotărât să lansăm piesa asta separat, ca single, un cadou din partea noastră pentru fanii fantastici care ne-au fost alături de 20 de ani încoace,” completează trupa.

Sabaton au revenit în studio pentru a înregistra un nou disc pe care îl vor lansa pe 16 iulie 2020 prin intermediul casei de discuri Nuclear Blast Records.

Anul trecut, solistul Joakim Brodén a acordat un interviu postului TV War, în care declara că trupa „are o grămadă de idei pentru concept”. „Partea amuzantă e că nu știm niciodată ce vom folosi. Am mai făcut asta în trecut, am declarat public ce aveam de gând să facem și ne-am răzgândit în ultimul moment, iar publicul a fost dezamăgit. Nu încerc să fiu secretos – avem vreo 20 sau 30 de idei cu care lucrăm, dar nu putem decide ce concept vom folosi până nu avem jumătate dintre liniile melodice scrise. Trebuie să vedem ce fel de mesaj transmite muzica. Nu poți cânta despre un război futurist dacă linia melodică sună a vechi. E important pentru noi ca versurile să se potrivească bine cu linia melodică,” spunea artistul.

Următorul album al suedezilor va fi primul la care își aduce aportul chitaristul Tommy Johansson (Reinxeed, Golden Resurrection), care l-a înlocuit pe Thobbe Englund în 2016.

Tot în 2016, acum trei ani, a apărut și cel mai recent disc al Sabaton„The Last Stand”.

Sabaton vor apărea pe scena festivalului Wacken Open Air, care se desfășoară între 1 și 3 august 2019, în Germania.

Iată și lista de piese pe care le vei găsi pe discul „The Great War”:

  1. The Future Of Warfare
  2. Seven Pillars Of Wisdom
  3. 82nd All The Way
  4. The Attack Of The Dead Men
  5. Devil Dogs
  6. The Red Baron
  7. Great War
  8. A Ghost In The Trenches
  9. Fields Of Verdun
  10. The End Of The War To End All Wars
  11. In Flanders Fields

Foto: Facebook