Rock News

Formația Shinedown funcționează în sistem democratic

„Dacă cineva este nemulțumit, găsim o cale care să ne satisfacă pe toți,” declară toboșarul Barry Kerch.

Toboșarul Barry Kerch, a ținut să precizeze, într-un interviu recent, că trupa lui ia decizii în mod democratic. Cu toate astea, părerea solistului Brent Smith contează 51%, spune Kerch, din cauză că el este căpitanul „vasului”.

„Dacă cineva este nemulțumit, găsim o cale care să ne satisfacă pe toți. Nu vom lansa niciodată un album cu teme politice pentru că avem viziuni diferite, așa că de ce am încerca? Nu vrem să ne separăm fiecare pe jumătatea noastră sau ceva de genul – trupa asta ne reprezintă pe toți. Sunt decizii luate în mod conștient. Vorbim despre lucruri. Avem întâlniri pentru a discuta. Înainte de a începe un turneu, ne adunăm toți într-o cameră și spunem tot ce avem pe suflet, stabilim cum procedăm,” explică artistul.

„Nu ne-am pierdut niciodată dinamica – fie că am cântat pentru cinci persoane sau pentru cinci sute de mii,” declara Smith într-un interviu acordat în martie. „Să fiu sincer, vorbind numai în numele nostru, fanii, fie că sunt alături de noi din prima zi sau abia au descoperit cine suntem, ne motivează incredibil de tare. Sunt plini de energie, de spirit, de iubire pentru cântecele noastre. Nu am crezut niciodată în clasamente. Nu am crezut niciodată în abordarea de a te preface până reușești. Încă suntem extrem de emoționați înainte de a urca pe scenă și am avea impresia că e ceva în neregulă dacă nu am fi. Asta ne arată că suntem în viață. Trebuie să dăm mereu tot ce avem mai bun pentru că fanii noștri nu merită să primească mai puțin de 100%.”

Datorită piesei „Get Up”, un imn al empatiei și susținerii reciproce în fața greutăților, Shinedown au ajuns să aibă cele mai multe piese în top 10 din istoria clasamentului Billboard Rock Airplay, dar și al treisprezecelea loc fruntaș în topul Billboard Mainstream Rock Songs. Această melodie este extrasă de pe cel mai recent disc Shinedown„Attention Attention”, apărut pe piață în luna mai 2018 prin intermediul casei de discuri Atlantic Records.

Albumul a fost produs în totalitate de basistul Eric Bass, care „probabil a căpătat vreo sută de fire de păr albe din cauza asta”, după cum spune Kerch.

Attention Attention ilustrează modul în care oamenii permit fricii și neîncrederii în propria persoană să îi paralizeze,” declară Brent. „Sunt atât de speriați să încerce ceva nou numai din cauză că reprezintă o noutate - ăsta nu e un mod de viață”.

Albumul „Attention Attention” a debutat, și el, pe primul loc în clasamentul Billboard Top Rock Albums.

Foto: Facebook