Rock News

Lui David Ellefson nu-i place cum sună muzica pe vinil

Basistul Megadeth, David Ellefson, care a lansat EMP Label Group în 2015, spune că nu consideră că este mai greu să iși promoveze artiștii în era digitală a industriei muzicale.

"Totul funcționează digital", a declarat el pentru emisiunea radio "Heavy Demons". "Este amuzant, toți fanii cumpără sau ascultă digital. Eu încă cumpăr totul - cumpăr totul pe iTunes - pentru că încă îmi place să le am pe telefonul meu. De obicei, ascult muzică când zbor, când călătoresc și apoi cumpăr vinilul, doar pentru că arată cool. Dar, de obicei, nu îl ascult, pentru că nu-mi place cum sună vinilul. Sună că naiba. Niciodată nu mi-a plăcut. Am fost chiat fericit când a venit era digitală".

În 2017, Ellefson a relansat Combat Records, casa de discuri independentă care a scos odată muzica Megadeth, Agnostic Front și Exodus.

Grupul de label-uri al lui Ellefson găzduiește astfel formații cum ar fi Doll Skin, Green Death sau CO-OP, o trupă al cărei solist este fiul lui Alice Cooper, Dash.

David Ellefson a lansat, de asemenea, o agenție de turism, o companie de cafea și este pe cale să lanseze al doilea volum de memorii, scris alături de partenerul de afaceri, Thom Hazaert.

Foto: Getty Images/ Guliver.