Rock News

Santana și Ringo Starr vor cânta la ediția aniversară 50 de ani a Festivalului Woodstock

Santana și Ringo Starr sunt printre numele anunțate că vor face parte din lineup-ul festivalului Woodstock, o manifestare care va serba 50 de ani de la evenimentul ințial, pe acelaşi teren situat în nordul oraşului New York.

Organizaţia Bethel Woods Center for the Arts a anunţat organizarea unui festival de trei zile dedicat ''muzicii, culturii şi comunităţii'', care va marca ''aniversarea de aur, la locul istoric al festivalului Woodstock din 1969''.

Bethel Woods a anunțat de asemenea și câteva dintre activitățile care vor avea loc: o proiecție a filmului-concert Woodstock 1969 va avea loc pe 15 august.

Ringo Starr și Edgar Winter Band vor concerta pe 16 august, iar Santana și Doobie Brother , pe 17 august.

Alți artiști vor fi anunțați în curând.

Festivalul din august 1969, descris ca ''trei zile de pace şi muzică'', este considerat unul dintre momentele cheie ale istoriei muzicii şi contraculturii anilor '60.

În urmă cu 50 de ani, pe parcursul a trei zile ploioase, peste 30 de artişti, printre care Jimi Hendrix, Janis Joplin, The Who, The Band, Grateful Dead, au cântat în faţa unei audienţe de 400.000 de persoane, dintre care cea mai mare parte a asistat gratuit şi a campat în noroi pe terenul din vecinătatea festivalului. Evenimentul a devenit subiectul unui documentar intitulat ''Woodstock'', realizat în 1970 şi premiat cu Oscar.

Foto: Getty Images/ Guliver.