Rock News

Basistul Skid Row: "Audiența noastră feminină a scăzut cu aproximativ 45% după lansarea "Slave To The Grind""

Basistul Skid Row, Rachel Bolan și solistul Sebastian Bach au vorbit cu Billboard despre decizia trupei de lansa un mai album mult mai agresiv după cel de debut, autointitulat, certificat multi-platină.

Lansat în iunie 1991, "Slave To The Grind" a crescut rapid la statutul de platină și a devenit primul LP care a debutat pe locul 1 în Billboard 200, aceasta fiind și data la care Nielsen Music a început statisticile de acest gen.

"Publicul nostru feminin a scăzut cu aproximativ 45%", a remarcat Bolan. "Erau în principal bărbati, pentru că albumul a fost mult mai heavy, așa că a înstrăinat o mulțime din publicul feminin".

"Vremurile deveneau mai heavy", a observat Bach. "Trupele care nu au cântat mai heavy în '91 au pierdut rapid fani. (...) Dacă am fi devenit mai puțin heavy decât pe primul album Skid Row în '91, cred că nu am fi făcut acest interviu acum".

"Slave To The Grind" a petrecut o săptămână pe prima poziție a topului american și a vândut mai mult de două milioane de exemplare numai în S.U.A.

Foto: Getty Images/ Guliver.