Rock News

Greta Van Fleet s-au săturat să fie comparați cu Led Zeppelin

Cu patru nominalizări la Grammy, nici nu e de mirare că băieții vor să iasă din umbra formației care i-a inspirat.

Josh Kiszka, solistul formației Greta Van Fleet, declară că s-a săturat ca trupa lui să fie comparată cu legendarii Led Zeppelin. Cântărețul este acuzat deseori că ar fi copiat stilul vocal al lui Robert Plant.

Într-un interviu acordat celor de la Rolling Stone, Kiszka declara că speră ca oamenii să realizeze că ceea ce fac are, totuși, o însemnătate. „Bineînțeles că ne dăm seama de similarități,” spune el. „Asta (n.r. Led Zeppelin) este una din influențele noastre. Dar am ajuns în punctul în care ne-am săturat să tot auzim asta. Okay, am recunoscut că ne-au inspirat, hai să depășim momentul”.

Cel mai recent album al formației, „Anthem Of The Peaceful Army”, a ocupat poziția a treia în topul Billboard 200 în săptămâna de debut, cu 87.000 de exemplare vândute. De asemenea, Van Fleet au ajuns și pe primul loc în clasamentul Billboard Artist 100.

Luna trecută, formația a primit patru nominalizări la premiile Grammy, la categoriile „Cel Mai Bun Album Rock”, „Cel Mai Bun Cântec Rock”, „Cea Mai Bună Interpretare Rock” și „Cel Mai Bun Artist Lansat Recent”.

Foto: Facebook