Rock News

Thom Yorke (Radiohead) nu va participa la Rock and Roll Hall of Fame, dar speră la o nominalizare la Oscar

Thom Yorke, solistul Radiohead, a confirmat că nu va participa la ceremonia de includere a trupei în Rock and Roll Hall of Fame din martie. Ceremonia oficială va avea loc pe 29 martie la Barclays Center din Brooklyn, iar Radiohead va fi inclusă în acest an alături de Def Leppard, The Cure, Roxy Music, Stevie Nicks sau The Zombies.

Thom Yorke are un angajament cu Philharmonie de Paris pe 7 aprilie, la nouă zile după ceremonia de includere și l-a invocat drept unul dintre motivele neprezentării la ceremonia RRHOF.

Însă, principalul motiv pare a fi, potrivit unui interviu pentru publicația Variety, faptul că trupele englezești nu pun mare preț pe acest eveniment:

"Nu o înţelegem cu adevărat, ca britanici. Cred că problema noastră vine din faptul că toate ceremoniile din Marea Britanie sunt nişte mizerii".

În schimb, Thom Yorke speră la o nominalizare la premiile Oscar, în acest an. El este compizitorul melodiei „Suspirium”, care face parte din coloana sonoră a filmului „Suspiria”. Piesa este în acest moment pe lista scurtă pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun cântec original”.

Foto: Getty Images/ Guliver.