Rock News

Amon Amarth: Iată care e inspirația pentru imaginea vikingă a trupei

Te-ai întrebat vreodată de unde a apărut ideea de poveste vikingă adusă pe scenă sau care e cel mai important album Amon Amarth? Hai să afli chiar de la chitaristul formației.

Johan Söderberg, renumitul chitarist al suedezilor de la Amon Amarth, a acordat un interviu publicației United Rock Nations, în cadrul căruia a discutat multe și mărunte. Subiectele abordate de artist au fost în felul următor: imaginea „vikingă” a formației, cel mai important album al carierei lor și, nu în ultimul rând, deciziile luate în legătură cu cel mai recent material live lansat de formație, „The Pursuit Of Vikings: 25 Years In The Eye Of The Storm”.

„Când aveam 11-12 ani,” spune Johan, „i-am văzut pe Iron Maiden, aveau un spectacol live incredibil, cu o grămadă de elemente. Mereu am visat să avem ceva de genul. Dar durează o grămadă de timp până poți investi atât de mult în spectacole. Acum o putem face. Asta își amintește publicul din spectacole, nu ce piese am cântat”.

În ceea ce privește universul viking în care se plasează formația, chitaristul spune că „este ceva impresionant să ții un album în mână (n.r. referitor la copertă), să îl asculți și să fii transpus într-un alt univers. Cred că este foarte important ca un album să fie capabil de așa ceva”.

Cât despre cel mai important disc al carierei lor, Söderberg nominalizează „Versus The World”. „Înaintea albumului ăstuia ne chinuiam să ieșim la suprafață. Când aveam spectacole de unii singuri, nu prea venea lumea. După ce a apărut Versus The World, mult mai mulți oameni au început să ne aprecieze”.

După spusele artistului, „The Pursuit Of Vikings: 25 Years In The Eye Of The Storm” ilustrează progresul formației de la începuturi și până în prezent. DVD-ul cuprinde multe piese mai vechi ale formației, dintre cele mai apreciate de public.

Materialul live a apărut pe 16 noiembrie 2018 prin intermediul casei de discuri Metal Blade.

Foto: Facebook