Rock News

Brent Smith (Shinedown): „Nu vrem să tot reciclăm același album”

Membrii Shinedown preferă să decidă direcția muzicală în care se îndreaptă înainte de a începe să compună în loc să aibă ca obiectiv autodepășirea.

„Încercăm să nu comparăm materialul pe care îl scoatem cu ce am făcut înainte,” spune solistul Shinedown, Brent Smith, într-un interviu acordat pentru podcastul „The Morning Blaze”. „Nu vrem să mergem pe principiul că trebuie să depășim ultimul album pe care l-am lansat,” continuă el.

„Nu vrem nici să tot reciclăm același album de fiecare dată sau să rescriem aceeași piesă mereu. Pentru noi, mai important este să analizăm unde ne aflăm la momentul respectiv și să decidem în ce direcție ne îndreptăm,” a mai declarat cântărețul.

Luna trecută, Shinedown au doborât unul dintre recordurile publicației online Billboard, având cele mai multe piese în top 10 din istoria clasamentului Rock Airplay. Ultima melodie adăugată, cea de-a unsprezecea, este „Get Up”, extrasă chiar de pe „Attention Attention”.

Cel mai recent album al americanilor, „Attention Attention”, a fost produs în totalitate de basistul Eric Bass și „ilustrează modul în care oamenii permit fricii și neîncrederii în propria persoană să îi paralizeze,” declară Brent.

Începând cu luna februarie, Shinedown va pleca într-un turneu nord-american alături de alte două formații care și-au recăpătat popularitatea anul ăsta, Papa Roach și Asking Alexandria.

Foto: Guliver/Getty Images