Rock News

Trupele Def Leppard, The Cure și Radiohead vor fi incluse în Rock and Roll Hall of Fame

Rock and Roll Hall of Fame a anunțat în mod oficial artiștii care vor fi incluși anul viitor: Def Leppard, Radiohead, Janet Jackson, Stevie Nicks, The Cure, Roxy Music și Zombies.

Aceasta a fost prima nominalizare pentru Def Leppard, cu noroc pentru trupa din Sheffield. Def Leppard era eligibilă pentru includere din 2004.

Joe Elliott a declarat pentru revista Rolling Stone: "Acum ne ne mai ținem respirația. Ce minunat este să fii în același club cu The Rolling Stones și The Beatles și The Who și Queen...Este o medalie frumoasă de onoare".

Elliott a declarat pentru Rolling Stone că a fost încântat să afle că și chitaristul original Def Leppard, Pete Willis, care a fost concediat după al doilea album al trupei, a fost inclus în lista membrilor care vor fi prezenți la ceremonia de anul viitor. Alături de el este și Steve Clark, fost chitarist în grupul englezesc și care a murit pe 8 ianuarie 1991. Steve Clark a fost găsit mort în apartmanetul sau din Chelsea, cauza decesului accidental fiind combinația de alcool cu mai multe tipuri de droguri.

Cea de-a 34-a ceremonie anuală a Rock And Roll Hall Of Fame va avea loc la Barclays Center din New York, pe 29 martie 2019.

The Cure va susține primul concert din România, la București, în Piața Constituției, pe data de 22 iulie 2019, în cadrul Festivalului Rock the City. În deschidere, God Is An Astronaut. 

Foto: Getty Images/ Guliver.