Morning Glory

De vorbă cu Emil Dobrovolschi despre incidentele Boeing recente

Comandantul Emil Dobrovolschi a venit azi la „Morning Glory cu Răzvan Exarhu” pentru a clarifica de ce nu ar trebui să ne temem de zbor, în contextul știrilor legate de incidentele cu aeronava Boeing, din ultima perioadă

Un avion cargo Boeing a aterizat la Istanbul fără trenul din faţă. O altă aeronavă Boeing, de această dată de pasageri, a aterizat de urgență în Canada. În Senegal o aeronavă a constructorului american a fost implicată într-un accident pe aeroportul din Dakar, care a dus la rănirea a 11 oameni. Acestea sunt incidente care au implicat aeronave Boeing numai în ultima săptămână. De la începutul anului, diverse probleme au afectat aeronavele constructorului american.

Azi, la „Morning Glory cu Răzvan Exarhu”, comandantul Emil Dobrovolschi a vorbit pe larg despre aceste incidente și a oferit câteva motive pentru care nu ar trebui să ni se frică de zbor. 


„De cele mai multe ori, accidentele sunt cauzate de factori externi”, a spus comandantul. Acesta a continuat cu un exemplu din propria sa experiență, spunând că la o aterizare, un cui a intrat într-o roată. „Vă dați seama că asta s-a întâmplat pe pistă, doar nu l-am luat în zbor”, a explicat invitatul pe un ton ușor ironic. „Am așteptat o altă roată de la București, pentru că nu am riscat să zbor cu o gaură în cauciuc. Astfel de evenimente se întâmplă, dar dacă faci lucrurile exact ca la carte și urmărești procedurile, nu se întâmplă nimic”.

Comandantul a mai subliniat faptul că, la simulatorul de zbor, sunt exersate tot felul de scenarii care implică diverse defecțiuni, așa că piloții sunt pregătiți pentru astfel de situații de dinainte să înceapă să zboare cu pasageri. 

Morning Glory - 13.05.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:24:24

Morning Glory - 20.07.2024 - ELECTRIC CASTLE Day 3

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:26:22

Morning Glory - 19.07.2024 - ELECTRIC CASTLE Day 2

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:28:48

Morning Glory - 18.07.2024 - ELECTRIC CASTLE Day 1

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:10:27