Rock News

Super-grupul format din Adrian Belew, Tony Levin (King Crimson), Danny Carey (Tool) și Steve Vai pregătește un turneu cu muzica King Crimson

BEAT va fi numele super-grupului nou format, cu binecuvântarea și susținerea lui Robert Fripp, membru fondator și chitaristul Crimson, care chiar a sugerat numele acestuia. Fripp a confirmat sprijinul său pentru trupă și proiect, menționând că a avut discuții în acest sens atât cu Adrian Belew, cât și cu Steve Vai.

În timpul turneului, care se va desfășura în această toamnă, deocamdată doar pe tărâm american, membrii BEAT, sub conducerea lui Belew și Levin, vor interpreta într-o manieră proaspătă trei dintre albumele legendare ale King Crimson din anii '80: „Discipline”, „Beat” și „Three of a Perfect Pair”. Steve Vai a sugerat că este posibil ca alte muzici relevante din discografia King Crimson să fie incluse în setlist. 

Adrian Belew și-a exprimat entuziasmul, afirmând că King Crimson din perioada 1981-1984 a creat o muzică atemporală și complexă, iar obiectivul lor este să o readucă la viață pentru fanii vechi și noi. Steve Vai a subliniat că este o onoare să facă parte din acest grup și să interpreteze muzica remarcabilă a anilor '80, iar Danny Carey a menționat că este încântat să împartă scena cu trei dintre muzicienii săi preferați.

„Sunt foarte încântat să împart scena cu trei dintre muzicienii mei preferați de pe planetă. Tony, Steve și Adrian au fost întotdeauna o sursă de inspirație pentru mine încă de la începutul carierei mele, iar acum, să pot împărtăși o parte din călătoria mea muzicală cu ei, este un vis devenit realitate”, a spus toboșarul Tool.

Foto: brooklynvegan.com.