Morning Glory

Asistăm la o nouă revoluție industrială? De vorbă cu Andrei Goșu

Andrei Goșu de la Ascendis, a vorbit de dimineață în cadrul emisiunii „Morning Glory cu Răzvan Exarhu” despre ce va presupune trecerea de la folosirea tehnologiei la colaborarea cu aceasta, despre schimbările legate de automatizare din anii următori și despre de ce situația nu e, de fapt, una de care să ne temem

E normal să ne temem de necunoscut. Ne apropiem cu pași repezi de ceea ce sociologii denumesc „a cincea Revoluție Industrială”. Andrei Goșu, de la Ascendis, a vorbit azi-dimineață la „Morning Glory cu Răzvan Exarhu” despre motivele pentru care ar trebui să ne bucurăm de inteligența artificială, în loc să găsim motive de a ne fi frică de aceasta.

„Inteligența artificilă e bună dar tre' să ai cu cine!” - Răzvan Exarhu

În primul rând, așa cum a subliniat invitatul, în istorie au mai existat patru Revoluții Industriale. Toate progresele tehnologice de până acum ne-au îmbunătățit calitatea vieții, au generat mai multe șanse și au contribuit la bună-starea oamenilor. 


O idee importantă, pe care trebuie să o reținem, e că omul e extrem de adaptabil, fapt dovedit de întreaga istorie a omenirii. Invitatul a evidențiat faptul că e fascinantă iminenta trecere de la a ne folosi de tehnologie, la a colabora cu aceasta.  Conform World Economic Forum, aproximativ 85 de milioane de roluri ar putea fi înlocuite prin automatizare, însă vor apărea alte 97 de milioane de noi locuri de muncă, iar peste 85% din joburile anului 2030 nu există încă.

Morning Glory - 25.03.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:17:15

Morning Glory - 30.04.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:24:45

Morning Glory - 29.04.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:26:07

Morning Glory - 26.04.2024 - LAURENȚIU COMAN + ADRIAN NICOLAE & DAN FRÎNCULESCU

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:19:42