Rock News

Metallica, cover special după Elton John

În onoarea lui Elton John și a partenerului său de compoziție, Bernie Taupin, Metallica a interpretat un cover în cadrul unui concert dedicat celor doi, unde au primit Premiul Gershwin pentru întreaga carieră. Iată ce piesă a ales Metallica...

Nu doar că legendara trupă de heavy metal a acceptat invitația de a cânta la eveniment și de a interpreta un cover după Elton John, dar aceștia chiar au deschis seara de gală. Ei au ales „Funeral For A Friend/Love Lies Bleeding” de pe albumul dublu al lui John din 1973, „Goodbye Yellow Brick Road”. 

Potrivit publicației People, membrii Metallica le-au spus reporterilor cât de mult au însemnat pentru ei cântecele lui John și Taupin. „Sunt o inspirație pentru noi”, a spus solistul James Hetfield. Chitaristul Kirk Hammett a adăugat: „Sunt responsabili pentru unele dintre cele mai grozave cântece ale copilăriei mele”. 


În cadrul galei au mai cântat solista și compozitoarea Joni Mitchell, muzicianul country Garth Brooks, cântăreața Brandi Carlile și artista de origine scoțiană de la Eurythmics, Annie Lennox. 

Înaintea evenimentului, Metallica a declarat: „Suntem încântați și mândri că am fost invitați să cântăm la un eveniment foarte special, care onorează legendara echipă de compozitori formată din Elton John și Bernie Taupin, în care ce li se oferă Premiul Gershwin.” Aceștia au adăugat: „Elton și Bernie colaborează de peste 56 de ani, iar împreună au scris unele dintre cele mai memorabile cântece ale vieții noastre. Suntem încântați să sărbătorim această onoare alături de ei și așteptăm cu nerăbdare o seară incredibilă cu momente unice din colecția lor remarcabilă de cântece”.

Nici admirația și dragostea lui Elton John pentru muzica celor de la Metallica nu e mai prejos. În timpul pandemiei de COVID-19, cât a fost forțat să întrerupă turneul său de adio, „Farewell Yellow Brick Road”, muzicianul a creat un album colaborativ denumit „The Lockdown Sessions”, care conține o serie de cover-uri după unele dintre cele mai iubite piese din istorie. Printre acestea se află și „Nothing Else Matters”, într-o interpretare inedită alături de Miley Cyrus, cântec despre care Elton a declarat că e „unul dintre cele mai bune scrise vreodată în istoria muzicii”. Declarația l-a emoționat pe Hetfield până la lacrimi.