Morning Glory

Ce casă îți trebuie ca să fii fericit?

Azi-dimineață la „Morning Glory”, realizatory i-au cerut lui Bruno Andreșoiu câteva sfaturi pentru un trai confortabil și practic

„Arhitecții... Prea năuci să devină ingineri, nu destul de talentați să devină pictori”, s-a comentat azi-dimineață. De asta, românii nu îi prea ascultă și nici nu îi prea lasă să își facă meseria. De aceea, la întrebarea lui Răzvan „Cum văd arhitecții că ar putea trăi oamenii acum?”, Bruno Andreșoiu a răspuns simplu, că de cele mai multe ori, decizia nu le aparține arhitecților. Posibilități sunt și, totuși, adesea munca arhitectului se rezumă la încercarea de a da formă fezabilă cerințelor nerealiste ale clienților. Azi, la matinal, vocea arhitecților s-a făcut auzită!

Or fi blocurile chiar așa oribile? Bruno spune că nu. În principiu, părerea asta, că suferim de urâțenie urbană, provine din refuzul de a accepta post-modernismul. Blocurile nu sunt altceva decât construcții practice. În plus, invitatul a subliniat că Bucureștiul, cu blocuri cu tot, e un peisaj rural față de orașele mari, precum Shanghai, unde pierzi semnalul la telefon între blocuri. Tot la capitolul traiului vertical, Răzvan a vrut să afle dacă e normal să te muți la periferie, la 20 de kilometri de capitală, culmea, tot la bloc. Bruno susține că „săracul bloc nu e făcut cu răutate”. Dacă cineva și-ar dori un mic paradis, unde să crească propriul porc și unde să aibă propriul pitic de grădină, se va muta la 60 de kilometri de București. Depinde cât de departe ești dispus să mergi!

Moda porților de inox e din ce în ce mai preponderentă. Arhitectul a spus că lucrăturile devin din ce în ce mai baroc sau rococo. Cred că, fiecare dintre noi, a văzut pe drum de țară măcar o poartă Gucci sau Versace. Și să nu uităm de noul trend, cel cu porțile Bitcoin, simboluri ale prosperității.

Și dacă facem tot de capul nostru, în această epocă a sinelui și a neîncrederii în experți, arhitecților ce le rămâne? Invitatul a spus că arhitectul alege ce gresie să folosești când îți plachezi curtea și casa. 

Pentru discuția integrală de la „Morning Glory cu Răzvan Exarhu”, ascultați emisiunea, sub formă de podcast, la noi pe site! 


Morning Glory - 18.05.2023 - invitat Bruno Andresoiu

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:37:18

Morning Glory - 24.04.2024 - ADA CONDEESCU

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:11:49

Morning Glory - 23.04.2024 - Emanuel Pârvu

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:25:01

Morning Glory - 22.04.2024 - Cuibul + Zdob și Zdub Live

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:11:55