Morning Glory

Epoca de aur a macaralelor

Azi-dimineață la „Morning Glory”, Alina Kasprovschi a povestit despre Swimathon 2023, iar apoi Luiza Popescu a venit să ne vorbească despre unchii ei, celebrii membri Trio Grigoriu

Realizatory și-au început dimineața cu o faptă bună, ca de obicei. Alina Kasprovschi de la Fundația Comunitară București a fost primită cu un călduros „Bună dimineața!” în studioul Rock FM și a vorbit despre Swimathon, un eveniment caritabil care și-a început desfășurarea încă din ianuarie, când au avut loc înscrierile pentru ONG-uri și care va culmina cu evenimentul de înot la bazinul interior Dinamo, între 24 și 25 iunie. Anul acesta se înoată și se strâng fonduri pentru 32 de proiecte caritabile. Ambasadorul acestei campanii e campionul David Popovici. Alina a încurajat ascultătorii să intre pe pagina oficială Swimathon și să se înscrie sau să doneze. Au mai rămas cinci zile în care vă puteți înscrie ca înotători. 


Povestea Trio Grigoriu

Mai apoi, gloryoșii s-au întors în timp și au discutat cu Luiza Popescu despre unul dintre cele mai mari fenomene sociale și muzicale din vremea anilor ’50 și ’60, Trio Grigoriu. Mama invitatei a fost sora cea mică a celor trei frați celebri, cunoscuți pentru hituri precum „Broscuța Oac”, „Macarale” și „Pescarul”. Cei trei au făcut istorie modelând muzica ușoară românească. Și pentru că orice poveste extraordinară merită amintită și relatată, Andreea Andrei Tudor, fiica lui George Gheorghiu, a scris o carte despre ei. E intitulată „Epoca de Aur a Macaralelor – Povestea neromanțată a celebrilor artiști din Trio Grigoriu” și va fi lansată mâine la Brăila, orașul de baștină al fraților. 

Cartea conține povești din viața lor personală, cu episoade frumoase, dar și tragice, și o colecție superbă de fotografii. Lucrarea e un prilej de a descoperi sau redescoperi o bucată importantă din istoria țării și a muzicii românești.

Pentru mai multe detalii despre Swimathon și pentru câteva dintre detaliile relatate în cartea „Epoca de Aur a Macaralelor – Povestea neromanțată a celebrilor artiști din Trio Grigoriu”, ascultați emisiunea integrală, sub formă de podcast, la noi pe site!


Morning Glory - 11.05.2023 - invitați Alina Kasprovschi și Luiza Popescu

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:40:12

Morning Glory - 29.03.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:22:37

Morning Glory - 28.03.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:13:26

Morning Glory - 27.03.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:21:32