Morning Glory

Educație financiară pentru donatory

Daniela Secară și Mălina Gonț au venit azi-dimineață în studioul Rock FM pentru a da o lecție despre cum putem investi deștept

Donatory de sânge au o șansă în plus ca la pensie să bea  șampanie. Daniela Secară, director general Banca Transilvania Capital Partners, împreună cu Mălina Gonț, consilier comunicare ministrul Finanțelor, au vorbit la matinalul „Morning Glory cu Răzvan Exarhu” despre titlurile de stat FIDELIS și beneficiile donatorilor de sânge. 

Oricine are un cont deschis de tranzacționare pe piața de capital poate subscrie. Cei care au donat sânge din 30 septembrie până acum pot investi un plafon minim de 500 de lei, în loc de suma obișnuită de 5.000 de lei. Perioada de subscriere se va încheia pe 10 aprilie. Daniela și Mălina susțin că până acum, proiectul s-a derulat bine și că cifrele donatorilor de sânge sunt în creștere. Totuși, e nevoie de mai mulți. Invitatele au accentuat și avantajele pe care le prezintă investirea banilor în aceste titluri de stat. Venitul e neimpozabil, așa că dobânda, de 7,7%, în cazul donatorilor, se încasează cu totul. Deci, din perspectiva lor, ar trebui să ne facem un obicei să investim, pentru a pune deoparte niște bănuți la care se adună dobânda, iar în timp, îi vom putea cheltui pe ce vrem noi, case, mașini sau bule. 

FIDELIS se derulează prin: BT Capital Partners, Banca Transilvania, Alpha Bank, Banca Comercială Română și BRD.  Deci, avem la dispoziție destule opțiuni prin care să investim acești bănuți. Scadența e de un an pentru titlurile speciale pentru donatori. Adică, după un an de așteptat, putem retrage suma sau o putem reinvesti. De asemenea, titlurile se pot tranzacționa pe bursă fără a pierde dobânda. Mai bine nu se putea!

Pentru mai multe detalii, ascultați discuția integrală de azi-dimineață la noi pe site!

Morning Glory - 4.04.2023 - invitați Măliva Gonț & Daniela Secară

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:33:04

Morning Glory - 17.05.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:10:05

Morning Glory - 16.05.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:22:11

Morning Glory - 15.05.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:44:55