Morning Glory

„Morning Glory” și Mărțișory

A venit oficial primăvara în organizația de bază, așa că realizatory au difuzat o emisiune cât se poate de luminoasă azi-dimineață

Primul invitat pe ordinea de zi și-a propus să ne ajute să ne orientăm la capitolul flori. Bogdan Stancu, fondatorul florăriei Florărescu, a transmis un mic ghid despre cum să NU faci un buchet. În primul rând, culorile contrastante, fără nuanțe intermediare, arată kitsch. Culorile trebuie să aibă o trecere frumoasă.

Bogdan a mai povestit și despre perioada asta, care nu se mai termină și care înseamnă volum mare de muncă pentru florării. 1 martie e o zi mai ocupată decât 8 martie. Asta pentru că trimitem copiii la școală cu flori, le mai luăm și noi colegelor de muncă, în încercarea de a mai liniști și însenina corporatistele, pe când pe 8, trebuie să ne mulțumim doar mamele. Sau soacrele, după caz.


Liceul Emil Racoviță, din Vaslui, ne-a făcut cel mai frumos mărțișor. Gloryoșii au intrat într-o video-conferință cu elevii liceului, majoritatea deja bandajați, în spiritul campaniei „România Are Sânge De Rocker”. Tot ce pot spune e

„Morning Glory, Morning Glory, să ia 10 donatory!”

Etnologul Laura Jiga-Iliescu a revenit în studioul Rock FM pentru „a-și lua revanșa”. Discuția a fost despre tradiții și obiceiuri de primăvară. Pe vremuri, în multe culturi, a noastră și a vecinilor, femeile împleteau șnurul alb și roșu de mărțișor, din lână. De regulă se lega la poartă, la mâna copiilor, pentru protecție sau de coarnele animalelor, pentru prosperitate. Șnurul era decorat cu o piatră sau o monedă, o amuletă de protecție și vitalitate. Primăvara marca trecerea de la energia masculină la cea feminină.

Pentru poveștile complete ale obiceiurilor din martie sau despre flori, fete și băieți (mândri donatori, desigur) puteți asculta episodul de azi, sub formă de podcast pe site-ul Rock FM.