Rock News

Klaus Meine, despre faptul că „Wind of Change” a depășit 1 miliard pe Youtube: „Se pare că melodia nu și-a pierdut mesajul, sensul”

Solistul Scorpions, Klaus Meine, a vorbit cu Scorpions Brazil despre faptul că videoclipul trupei pentru „Wind Of Change” a depășit recent un miliard de vizualizări pe YouTube. Balada a fost încărcată pe platformă în noiembrie 2009.

„Este un număr incredibil. Este atât de greu de înțeles că [au fost] un miliard de clicuri pentru „Wind Of Change” pe YouTube. Este cool [că] după atâția ani, [se] pare că melodia nu și-a pierdut mesajul, sensul, vorbind despre o lume pașnică. Este uimitor că după toți acești ani, cântecul pare să fie încă atât de relevant. Și acesta este un moment uimitor, cred, de a ajunge acest număr și să devenim parte din clubul un miliard, ca să spunem așa. A durat ceva timp, dar iată-ne. Și dacă încă mai este o generație care vine după colț, preia acest cântec și mesajul și ia în considerare un viitor pașnic este, în aceste zile, mai important ca niciodată”.

Meine și colegii săi de trupă au scris „Wind Of Change” după ce au concertat la Moscow Music Peace Festival din 1989, unde au împărțit scena cu alte trupe hard rock precum Bon Jovi și Motley Crue. Piesa a fost inspirată de audeința de mii de oameni care îi încuraja în 1988 — când Scorpions a devenit prima trupă de hard rock care a cântat în Rusia — și apo în 1989, la festivalul menționat mai sus, deși erau o trupă germană.

Foto: Getty Images/ Guliver - Moscow Music Peace Festival.