Rock News

Foo Fighters promite că va continua ca „o trupă diferită” după moartea bateristului Taylor Hawkins

Anunțul a fost făcut de trupă în noaptea de Anul Nou, pe conturile de social-media.

„Pe măsură ce ne luăm la revedere celui mai dificil și tragic an pe care trupa noastră l-a cunoscut vreodată, ne reamintim cât de recunoscători suntem pentru oamenii pe care îi iubim și îi prețuim cel mai mult și pentru cei dragi care nu sunt cu noi”.

Ei au continuat declarația amintind cât de mult a însemnat Hawkins pentru fanii Foo Fighters și au promis: „Știm că atunci când ne vom revedea – și ne vom revedea în curând – el va fi acolo în spirit, cu noi toți, în fiecare seară”.

Hawkins a fost găsit mort în martie anul trecut într-o cameră de hotel din Columbia, cu puțin timp înainte ca Foo Fighters să cânte la un festival, la Bogotá. Avea 50 de ani.

Nu a fost anunțată nicio cauză a morții, deși un raport toxicologic a arătat urme de 10 substanțe în corpul său, inclusiv opioide, marijuana și antidepresive.

Anchetatorii nu au spus dacă amestecul de medicamente a fost un factor.

Hawkins va apărea postum pe noul album al lui Iggy Pop, „Every Loser”. Vorbind cu NME într-un interviu luna trecută, legenda punk-ului ne-a spus ceea ce bateristul a adus pe piesele de pe disc.

„Taylor a venit cu un stil incredibil. Sunt foarte norocos să am această culoare pe disc. Am fost foarte trist și șocat să aud de moartea lui. [...] A avut o carieră minunată făcând ceea ce și-a dorit să facă și, din toate punctele de vedere, o viață bună”.

Foto: Getty Images/ Guliver.