Rock News

Metallica, spectacol omagial pentru fondatorii casei de discuri la care au scos primele albume din carieră

Metallica le-a adus în seara de 6 noiembrie un omagiu lui Jon Zazula, regretatul co-fondator al Megaforce Records, casa de discuri la care trupa și-a lansat albumul de debut, „Kill 'Em All”. Show-ul a fost dedicat, de asemnea, și soției lui Zazula, Marsha, care a murit în 2021, la un an după soțul său și a avut un set-list care este visul oricărui fan al primelor albume ale trupei.

Cântând la Hard Rock Live din Hollywood, Florida, legendele thrash-ului au cântat 16 cântece de pe primele lor două albume, „Kill 'Em All” (1983) și „Ride the Lightning” (1984), ambele lansate inițial prin Megaforce.

Deschiderea a fost cu „Creeping Death”, urmată de „Ride the Lightning”, „Motorbreath”, „No Remorse”, „Phantom Lord”, „For Whom The Bell Tolls”, „Seek And Destroy”, „Fade To Black”.

Trupa de deschidere a fost Raven, de semenea, o trupă care a semnat cu Megaforce.

Jon Zazula a fondat Megaforce Records în 1982 împreună cu soția sa, Marsha, pentru a lansa „Kill ‘Em All”. Caseta demo „No Life ’Til Leather” a Metallica a fost unul dintre cele mai vândute produse din magazinul de discuri pe care cuplul îl conducea la o piață de vechituri din East Brunswick, New Jersey.

Jon Zazula a devenit primul manager al Metallica, iar Megaforce a lansat și albume ale Anthrax, Testament, Overkill, King’s X, Stormtroopers Of Death și multe altele.

O înregistrare a spectacolului omagial al Metallica este disponibilă pentru precomanda de pe site-ul oficial al trupei.

Metallica set list:

Creeping Death

Ride The Lightning

Motorbreath

No Remorse

Trapped Under Ice

The Call Of Ktulu

Phantom Lord

Am I Evil

Metal Militia

For Whom The Bell Tolls

Whiplash

Fade To Black

Seek & Destroy

Encore:

Fight Fire With Fire

Bliztkrieg

Hit The Lights


Foto: Getty Images/ Guliver.