Rock News

6 lucruri despre Brian Johnson pe care probabil nu le știai

Astăzi, Brian Johnson împlinește 75 de ani

Cu ocazia aniversării legendarului Brian Johnson, îndrăgitul solist al trupei AC/DC, enumerăm câteva lucruri pe care nu mulți le știu despre el.

1. Șapca de ziarist a devenit semnătura vestimentației de scenă a lui Johnson. Fratele său a fost primul care a recomandat acest accesoriu, deoarece împiedică transpirația să curgă din păr în timpul spectacolului și, de asemenea, îl protejează de lumină pentru a putea să vadă bine.

2. Johnson a creat o adaptare de teatru muzical a legendei „Elena din Troia”. A lucrat la musical aproape șapte ani. Dolores O'Riordan, vocalistă a trupei The Cranberries, a compus împreună cu Johnson versurile coloanei sonore. Actorii au fost de acord să ia parte la producție și au semnat un contract, însă acesta nu s-a concretizat.

3. În jocul video „Call of Duty: Finest Hour”, solistul a asigurat vocea personajului sergentului Starkey, un soldat comando din armata privată a lui Popski, o unitate britanică de forțe speciale, care luptă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

4. Deși Johnson a scris unele dintre versurile cântecelor AC/DC, ultimul album care a inclus versurile sale a fost „Blow Up Your Video”, din 1988. De atunci, singurii care au mai scris versuri au fost Angus și Malcolm Young. Artistul a susținut că „am rămas fără cuvinte”, dar a mai declarat și că nu îi plăcea presiunea sub care trebuia să compună.

5. Începând din 1970, Johnson a interpretat melodii din musicalul „Hair” și cântece soft rock cu trupa de cabaret The Jasper Hart Band, însă formația s-a destrămat la aproape doi ani după înființare.

6. Noaptea artist, ziua pasionat de mașini. Johnson e un adevărat împătimit al condusului, fiind pilot de curse auto și colecționar de mașini, care nu-și amintește nicio vreme în care cele patru roți să nu fi fost la fel de prezente în viața sa ca și muzica.

Johnson e și va rămâne în totdeauna unul dintre cei mai mari soliști ai lumii. Prima trupă din care a făcut parte a fost Geordie, care a lansat piesa ajunsă pe locul 6 în Top 10 din Marea Britanie, în 1973, „All Because Of You”. S-a alăturat trupei AC/DC în 1980, după moartea lui Bon Scott. Albumul „Back In Black”, din 1980, care s-a clasat pe locul 1 în Marea Britanie și pe locul 4 în SUA, a fost primul pe care Johnson apare alături de AC/DC. A urmat, apoi, o carieră lungă și fructuoasă, formația devenind una dintre cele mai importante capitole din istoria muzicii rock.

La mulți ani, Brian!

Puteți citi mai multe despre autobiografia lui Brian Johnson, „The Lives Of Brian”, ce urmează să fie publicată pe 13 octombrie, în articolul alăturat.