Rock News

Documentarul David Bowie, "Moonage Daydream", apare în septembrie

Data lansării noului documentar al lui David Bowie, "Moonage Daydream", a fost dezvăluită, împreună cu artwork-ul filmului.

Filmul, regizat de Brett Morgen, va fi lansat la nivel mondial pe 16 septembrie și este descris ca o odisee cinematografică care „explorează călătoria creativă, muzicală și spirituală a lui Bowie”.

Cu filmări nevăzute pana acum, interpretari si muzica, pelicula este prima pentru care mostenitorii lui David Bowie si-au dat acordul.

Brett Morgen, care a regizat si documentarul lui Kurt Cobain, "Montage of Heck", a petrecut patru ani lucrând la un proiect de film care presupunea compilarea a mii de ore de filmări de arhivă ale lui Bowie, dintre care majoritatea nu au mai fost văzute până acum. 

Un biopic neautorizat, "Stardust", a fost lansat in 2020, cu Johnny Flynn în rolul lui David Bowie în timpul primului său turneu din America de Nord, în 1971. Filmul nu a primit aprobarea moștenitorilor lui Bowie, fiul muzicianului, Duncan Jones, regizor, spunând că nu a fost consultat cu privire la proiect.