Interviurile Rock FM EXCLUSIV Online

Grimus pleacă în turneu de promovare a noului album | Interviu EXCLUSIV cu Bogdan Mezofi

Îmi aduc aminte trei lucruri din ziua de 21 iunie 2016. Queen + Adam Lambert cântau pentru prima oară în România, în Piața Constituției, iar unul dintre visele copilăriei mele devenea realitate; afară era o căldură usturătoare; iar aceea a fost ziua în care i-am descoperit pe băieții de la Grimus.

Ajunsesem cu mult timp înainte de începerea concertului ca să prind loc în primul rând. La un moment dat, ca să îmi conserv energia, m-am așezat pe asfaltul fierbinte, sprijinit de gardul de metal. De acolo am ascultat primele două trupe care au cântat în deschidere. Însă în secunda în care a început să cânte a treia trupă, ceva m-a ridicat instant în picioare. Erau băieții de la Grimus. M-a fascinat instant vocea lui Bogdan Mezofi și un amestec de vibe-uri asemănătoare cu cele de la Muse, Radiohead și Placebo.

 De curând au lansat al patrulea single de pe noul lor album, care va apărea în luna mai. Albumul se va numi „Abandonic” și va aduce o premieră absolută. Este primul album integral în limba română, spre deosebire de primele patru care conțineau doar piese în engleză.

 Miercuri seară Grimus a concertat în Berăria H, iar Bogdan a acceptat provocarea mea de a răspunde unor întrebări inspirate din versurile propriilor piese. Provocare pe care o acceptaseră deja Dan Byron și Doru Trăscău de la The Mono Jacks.

 Bogdan Mezofi: „Sunt la locul potrivit”

 

 Eusebiu Tudoroiu: Ne îndreptăm cu ochii în pământ spre mâine? (Umbre)

 Bogdan Mezofi: Simt că nu mai e cazul acum. Dar au fost momente în care am simțit că așa ne târâm.

 

Sunt distanțele în noi? (Fregate)

 Când aud versul ăsta, simt cât de tare se potrivește cu pandemia și cu distanțele care s-au creat forțat între oameni. Cred că sunt și în noi și între noi.

 

Ai avea mai mult sens într-o altă țară? (Fregate)

 Asta cred că e o replică pe buzele multor oameni. Cred că așa cum multora le-a venit gândul ăsta în minte, mi-a venit și mie la un moment dat. Dar, între timp, mi-am dat seama că sunt la locul potrivit.

 

E ușor să disprețuiești ce nu înțelegi? (Albatross)

 Cred că prea ușor câteodată. Dar încerc mereu să înțeleg contextul înainte să judec orice.

 

E singurătatea o armă albă pe care o porți cu tine? (Departe de lume)

 Sincer, am avut destul de puține momente de genul ăsta. Și cumva mi-e greu să definesc sau să îmi dau seama dacă o port cu mine. Sau cel puțin asta simt acum că mă gândesc retrospectiv la singurătatea din viața mea. Cert e că n-am simțit-o niciodată foarte intens încât să o văd ca pe o armă albă.

 

Cum știi dacă drumul ales e mai bun decât cel la care-ai renunțat? (Vom lupta)

 Pe mine cred că mă ajută să îmi fac două imagini în minte. Cu scenariul ales și cu cel la care am renunțat. Sunt mai pragmatic în felul ăsta. Îmi plac listele alea cu pro și contra. Mă ajută să cântăresc și să analizez mai bine lucrurile.

 

De câte ori ajungi să te întrebi de câte ori vei mai spune că e ultima oară? (Ultima oară)

 De prea multe ori (râde) Poate în general ni se întâmplă tuturor să vrem să fi făcut altfel anumite lucruri din trecut. Dar eu niciodată n-am vrut să regret nimic. Am avut impulsurile astea, dar n-am vrut niciodată să le las să ajungă la stadiul de regret. „Dacă s-a întâmplat, s-a întâmplat” cam asta e filozofia mea.

 

Mulțumesc pentru gândurile pe care le-ai împărtășit cu noi! Ai un mesaj final pentru cei care citesc acest interviu?

 Aștept cu nerăbdare feedback-ul celor care vor asculta noul album! O să fie primul nostru album în limba română. Asta e al cincilea album, primele fiind toate în engleză. Piesele noastre în română au fost lansate separat, ca single-uri. Într-un fel am putea spune că ăsta e un nou început. Și pentru noi, și pentru fanii care ne urmăresc de mult și poate așteptau genul ăsta de album. De aceea sunt foarte curios de feedback!

 Turneul de promovare al albumului „Abandonic” va avea loc pe:

 5 mai, Berăria Valhalla din Bacău

6 mai, Legend Pub din Iași

7 mai, Daily Pub din Galați

13 mai, Cluj, Street Food Festival

27 mai, club Quantic din București

28 mai, Crama Marcea din Pitești

29 mai, Piață Mare din Sibiu în cadrul Street Food Festival

 Biletele pentru concertele din turneu sunt disponibile aici

 

Interviu realizat de Eusebiu Tudoroiu

Credit foto: Elegantly Tasted