Rock News

Muzeul Cliff Burton se va deschide luna viitoare în Suedia

Un muzeu dedicat lui Cliff Burton va fi lansat luna viitoare în municipalitatea Ljungby din Suedia.

În septembrie 2006, a fost dezvelită o piatră memorială dedicată lui Burton la restaurantul/barul Gyllene Rasten din Dörarp. Cu 20 de ani mai devreme, Cliff a murit chiar peste drum de Gyllene Rasten.

Potrivit Guitar World, muzeul va include imagini, albume, postere și bilete, pe lângă interviuri și fotografii ale primului fotograf care s-a aflat la locul accidentului, Lennart Wennberg de la ziarul suedez Expressen. Va exista, de asemenea, un film cu amintiri de la cei care au intervenit primii la locul accidentului, precum și o scenă care recreează ultima reprezentație a Metallica cu Burton la Stockholm, cu copii ale setului de bas și tobe pe care el și bateristul Lars Ulrich le-au folosit.
În plus, mai există printre exponate și un poster cu ultimul autograf acordat de Cliff Burton.

Organizatorii spun Guitar World: „Vrem în primul rând să-l onorăm pe Cliff Burton, care a murit atât de tragic în mijlocul carierei sale și să arătăm cine a fost ca persoană și muzician. Al doilea scop principal este să creăm un loc de întâlnire pentru toți cei care caută locul memorial în mica comunitate din Dörarp. Dorim să continuăm munca bună pe care fanii au început-o când au început să strângă fonduri pentru a face piatra memorială lui Cliff".

Foto: Getty Images/ Guliver.