Rock News

Primul single cu muzică originală Pink Floyd din 1994 încoace, o colaborare cu solistul ucrainean Andriy Khlyvnyuk

Noua piesă, intitulată „Hey, Hey, Rise Up”, conține un sample al lui Andriy Khlyvnyuk, solistul trupei ucrainene Boombox.

„Hey, Hey, Rise Up” reprezintă prima muzică originală a trupei de la albumul din 1994, „The Division Bell”, în condițiile în care ultimul disc Pink Floyd, „The Endless River” (2014) s-a bazat în principal pe înregistrări realizate cu ocazia materialului anterior, „The Division Bell”. Toate veniturile vor merge către Ukraine Humanitarian Relief.

Un comunicat de presă dezvăluie că Pink Floyd – care îi include pe David Gilmour, Nick Mason, Guy Pratt (bas) și Nitin Sawhney (clape) pentru piesă – a înregistrat „Hey, Hey, Rise Up” pe 30 martie a acestui an. Solistul Horolski se află acum într-un spital din Kiev.

Pe „Hey, Hey, Rise Up!”, sample-ul lui Khlyvnyuk este melodia patriotică ucraineană „The Red Viburnum”, iar el s-a filmat în Piața Sofiyskaya din capitala Kiev și i-a trimis înregistrarea recent lui Gilmour.

„El stă într-o piață din Kiev cu această biserică frumoasă cu cupolă aurie și cântă în liniștea unui oraș fără trafic sau zgomot de fond, din cauza războiului”, a spus Gilmour. „A fost un moment puternic care m-a făcut să vreau să-l pun pe muzică”.

„M-am gândit: este magic și poate pot face ceva cu asta”, a spus Gilmour pentru The Guardian despre video.
„Am o platformă mare la care [Pink Floyd] a lucrat în toți acești ani. Este cu adevărat greu și frustrant să vezi acest atac extraordinar de nebun și nedrept al unei puteri majore asupra unei națiuni independente, pașnice și democratice. Frustrarea de a vedea asta și de a te gândi „ce dracu’ pot să fac?” este într-un fel insuportabilă”.

Luna trecută, Pink Floyd și David Gilmour și-au scos muzica de pe serviciile de streaming din Rusia și Belarus pentru a-și arăta sprijinul pentru Ucraina.

Foto: Pink Floyd, 2022. Credit: Press.