Rock News

Paul Stanley, despre faptul că s-a născut surd de o ureche: „E ca și cum ai dezvolta brusc un ochi în ceafă”

Paul Stanley vorbea în 2013, într-un interviu pentru CNN, de problemele sale de sănătate. Cum este muzician, mulți l-au întrebat dacă faptul că s-a născut surd de o ureche nu i-a afectat cariera, Paul Staley a dat exemplul orbilor, care vorbesc despre vedre și culori. „Uneori, oamenilor le este greu să înțeleagă că nu îți lipsește ceea ce nu ai avut niciodată”.

„M-am născut cu Microtia* de gradul III, care este o deformare congenitală a cartilajului urechii externe și apare la aproximativ 1 din fiecare 8.000 până la 10.000 de nașteri.
(...) Sunt practic surd pe partea dreaptă, deoarece nu există acces pentru ca sunetul să intre.
Am un aparat auditiv implantat de ani de zile. Acesta este un dispozitiv care se administrează de obicei copiilor la o vârstă fragedă sau adulților care și-au pierdut auzul din cauza unei afecțiuni medicale. Aceasta a fost o ajustare continuă pentru mine, deoarece creierul meu nu a procesat niciodată sunetul care vine din partea dreaptă.
La început, a fost incredibil de solicitant și extrem de confuz. E ca și cum ai dezvolta brusc un ochi în ceafă. Acestea fiind spuse, s-a instalat cum trebuie în destul de mult timp și trebuie să spun că mi-a îmbunătățit activitățile de zi cu zi”.

Chirurgul care l-a operat pe Paul Stanley, scoțându-i bucăți de cartilaj din cutia toracică și formând din ele o ureche a murit în mai 2017, iar Paul Stanley i-a adus un omagiu special, postând povestea lui pe rețelele sociale.

În total, KISS a lansat 20 de albume de studio, opt albume live și 13 albume compilație plus peste 60 de single-uri.

„End Of The Road World Tour” va fi ultima ocazie să-i vedeți la lucru pe Gene Simmons, Paul Stanley, Eric Singer și Tommy Thayer, pe scurt, Kiss, grup care a scris istorie în muzica rock și care a influențat generații de muzicieni atât din punct de vedere muzical, cât și din punct de vedere vizual. Pe 16 iulie veți auzi, în sfârșit, în România o listă lungă de hituri care au încântat generații de rockeri și nu vor lipsi I Was Made For Loving You, Detroit Rock City și Lick It Up printre altele.

*protivit sfatulmedicului.ro, microtia reprezintă o anomalie congenitală în care segmentul exterior al urechii copilului este subdezvoltat și, de cele mai multe ori, malformat. Microtia poate afecta una sau ambele urechi ale copilului, dar, in aproximativ 90% din cazuri, apare unilateral. Exista patru grade ale microtiei, în funcție de severitatea acesteia.

Foto: Getty Images/ Guliver.