Rock News

Duet Paul McCartney - Foo Fighters pe „Get Back” la ceremonia Rock and Roll Hall of Fame 2021

A 36-a ceremonie anuală a Rock and Roll Hall of Fame a avut loc pe 30 octombrie, la Rocket Mortgage Fieldhouse. Cei care au fost incluși în acest an sunt: Tina Turner, Carole King, The Go-Go's, Jay-Z, Foo Fighters și Todd Rundgren în categoria Performer, alături de Kraftwerk, Charley Patton și Gil Scott-Heron pentru Early Influence, LL Cool J, Billy Preston și Randy Rhoads pentru excelență muzicală și Clarence Avant pentru premiul Ahmet Ertegun.

Prezentarea de includere a grupului Foo Fighters a fost făcută de Paul McCartney.

Ttrupa lui Dave Grohl a susținut un scurt recital cu „Best Of You”, „My Hero”, „Evelong”, show încheiat cu Paul McCartney pe scenă, alături de care au interpretat unul dintre clasiclele The Beatles, „Get Back”.

Foo Fighters, care au susținut un spectacol de încălzire joi seară la Cleveland's House of Blues, au fost incluși în Rock & Roll Hall of Fame în primul lor an de eligibilitate – la fel ca cealaltă trupă a lui Grohl, Nirvana, în 2014. În acel an, Grohl și basistul Krist Novoselic s-au reunit pentru a cânta împreună pentru prima dată din 1994, avându-i la voce pe Lorde, St. Vincent, Joan Jett și Kim Gordon pe melodiile clasice Nirvana.

Bryan Adams urma să prezinte includerea Tinei Turner în Rock and Roll Hall of Fame. El urma să interpreteze și câteva melodii, inclusiv „It’s Only Love”, care este un duet între Adams şi Turner de pe albumul său din 1984, Reckless, dar un test Covid pozitiv de ultim moment l-a făcut să nu poată participa.

Un reprezentant al lui Adams a declarat pentru Variety că acesta este complet vaccinat şi nu a prezentat niciun simptom.

Starul country Keith Urban i-a luat locul lui Bryan Adams la ceremonie pentru a cânta alături de artistul R&B, H.E.R. cântecul Turner – Adams.