Rock News

„Freddie Mercury: The Final Act” va fi difuzat de BBC Two în noiembrie

La treizeci de ani după ce Freddie a murit (în noiembrie 1991) din cauza complicațiilor SIDA, „Freddie Mercury: The Final Act” surprinde ultimii ani din viața lui Freddie.

În noiembrie, BBC Two va difuza „Freddie Mercury: The Final Act” – povestea capitolului final al vieții lui Freddie Mercury, precum și modul cum s-a ajuns la concertul omagial Freddie Mercury de pe stadionul Wembley.

Filmul pornește de la ultimul concert al lui Freddie până la concertul omagial care a avut loc pe 20 aprilie 1992.

Documentarul prezintă noi interviuri cu mulți dintre apropiații lui Freddie, inclusiv membrii Queen Brian May și Roger Taylor, sora lui Freddie, Kashmira Bulsara, prietenii săi Anita Dobson și David Wigg și cu Peter Freestone, care a fost asistentul personal al lui Freddie Mercury in ultimii 12 ani de viață.

Vor mai fi interviuri și cu artiștii care au participat la concertul pentru Freddie Mercury, Gary Cherone (Extreme), Roger Daltrey (The Who), Joe Elliott (Def Leppard), Lisa Stansfield și Paul Young, precum și cu promotorul concertului, Harvey Goldsmith.

Filmul începe în 1986, când turneul „Magic” al Queen atinge punctul culminant în concertul de pe stadionul Knebworth (foto din concert), iar Freddie Mercury demonstrează că titulatura „unul dintre cei mai mari interpreți rock pe care i-a cunoscut lumea” nu este întâmplătoare.

Vorbind în cadrul documentarului, Brian May spune: „Freddie și-a deschis inima și a dat tot ce avea. A fost un muzician până la capăt. A trăit pentru muzica lui. Își iubea muzica și era mândru de cine este, ca muzician mai presus de orice altceva”.

Foto: Getty Images/ Guliver.