Rock News

Nicko McBrain de la Iron Maiden îl alege pe Ringo Starr drept „Rock God”

Bateristul Iron Maiden, Nicko McBrain, a fost invitatul emisiunii BBC „The Rock Show With Johnnie Walker”, în cadrul segmentului „Rock God”. Nicko l-a ales pe Ringo Starr de la The Beatles și a declarat despre alegerea sa:

„L-am ales pe Ringo pentru că a fost primul toboșar care m-a influențat cu adevărat în genul meu de muzică. Am început să ascult Dave Brubeck când l-am auzit pe Joe Morello cântând, dar Ringo a fost primul meu erou. De fapt, când aveam 12 ani - de fapt aveam 11 ani - aveam un poster cu Ringo în dormitorul meu. Și în fiecare seară mă culcam gândindu-mă: "El este! Ca tipul ăasta vreau să fiu!”. Și datorită lui a început cu adevărat cariera mea de toboșar. Un alt lucru este că am reușit să-l cunosc în urmă cu trei ani, când a cântat aici în Fort Lauderdale - pentru prima dată după toți acești ani când am ajuns să-mi cunosc idolul".

McBrain a mai vorbit într-un interviu din 2012 cu revista Drum! despre dragostea sa pentru Ringo Starr. El a spus la acea vreme: "Odată ce l-am văzut pe Joe Morello, i-am spus tatălui meu:" Voi fi baterist. Voi fi cel mai bun baterist din lume". Dar nu m-am apucat de jazz. Aveam 11 ani când au ieșit The Beatles și apoi am fost, de genul: „Sfinte Dumnezeule! Vreau să fiu Ringo Starr!” Am fost foarte influențat de ceea ce se întâmpla [la Londra]. M-am inspirat din Ringo, Charlie Watts, Keith Moon ... Când a apărut Led Zeppelin, John Bonham a fost o influență majoră asupra mea și m-am gândit: „Asta e ceea ce am să cânt".

Foto: Getty Images/ Guliver.