Rock News

Cel de-al 75-lea an de la nașterea lui Freddie Mercury, sărbătorit cu noi videoclipuri și fotografii

5 septembrie 2021 ar fi fost cea de-a 75-a aniversare a lui Freddie Mercury, așa că, pentru a marca această ocazie, canalul oficial Freddie Mercury de pe YouTube a sărbătorit artistul și moștenirea pe care a lăsat-o în urmă, făcând echipă cu Mercury Phoenix Trust, organizația SIDA fondată în numele său.

Un nou videoclip special creat pentru această zi ne amintește de câteva momente de neuitat pe care legendarul frontman Queen le-a lăsat. 

În asociere cu National Portrait Gallery, prezența pe scenă a lui Freddie Mercury este omagiată cu expoziția publică a fotografiei -acum legendare - a lui Freddie realizată de Neal Preston la Wembley în 1986. Galeria a achiziționat-o pentru colecția lor permanentă și este expusă de astăzi la From the Ground Up.

Freddie Mercury a cântat alături de Queen pentru Live Aid pe stadionul Wembley în 1985 și din nou în 1986 pentru turneul „Magic” al Queen - sursa fotografiei lui Neal Preston. Pentru informații suplimentare, accesați site-ul oficial al National Portrait Gallery.

TikTok se alătură, de asemenea, corului Ay-Oh, salutându-l pe Freddie Mercury cu o campanie „Freddie 75”, oferind un tricou exclusiv personalizat, care urmărește să strângă fonduri suplimentare pentru a continua activitatea de a sprijini lupta împotriva HIV a organizațiilor caritabile din întreaga lume.

Foto: Freddie Mercury by Neal Preston, © Queen Productions Ltd, NPG x201381