Rock News

Chitaristul Steve Vai interpretează „Knappsack”, o piesă scrisă pentru o singură mână

După ce s-a accidentat în mod repetat, muzicianul a decis să scrie o melodie care necesită utilizarea unei singure mâini.

Chiar și accidentat și operat, chitaristul Steve Vai insistă să își depășească limitele. Muzicianul nu poate sta locului deloc, relatează publicația online Guitar World, iar dovada clară este singleul abia lansat, „Knappsack”, pe care Vai îl interpretează cu o singură mână.

După ce că avea deja probleme la umăr, Steve a fost operat și la un deget în urma unui exercițiu de meditație care l-a prins în timp ce cânta la chitară și l-a făcut să mențină o notă mai mult de douăzeci de minute – despre cea de-a doua întâmplare ți-am scris mai multe aici.

Melodia „Knappsack” nu a necesitat, însă, adaptări. După cum a declarat chiar Vai pentru „The Cassius Morris Show” (via Guitar World), piesa a fost scrisă cu o singură mână încă de la început. Steve a povestit că umărul îi cauza probleme dinainte să se întâmple treaba cu degetul, motiv pentru care nu putea folosi mâna. „Așa că interpretam cu o singură mână. Și am creat o scurtă melodie cu o mână și voi munci să o scot pe aia,” a spus el la momentul respectiv. Ei bine, piesa asta poate fi deja ascultată mai jos.