Rock News

Paul McCartney anunță primul volum autobiografic, "The Lyrics: 1956 to the Present"

Paul McCartney va reflecta asupra carierei sale și asupra a opt decenii in viitoarea sa carte "The Lyrics: 1956 to the Present",care va fi lansată pe 2 noiembrie.

"The Lyrics" va fi un „autoportret în 154 de melodii” care va oferi fanilor o privire asupra locurilor, oamenilor și circumstanțelor din spatele melodiilor scrise cu Beatles și nu numai. 

Va fi „o poveste caleidoscopică mai degrabă decât cronologică” a vieții lui McCartney, a spus editorul Allen Lane, și va acoperi cele mai vechi compoziții ale muzicianului - McCartney a scris prima sa melodie la 14 ani - trecand prin catalogul Beatles pana la Wings, albumele solo și viața sa actuală. 

''Am fost întrebat de foarte multe ori dacă voi scrie o autobiografie, dar momentul nu a fost niciodată propice. Singurul lucru pe care am reuşit mereu să-l fac, fie acasă, fie în turneu, a fost să compun cântece noi'', a spus McCartney.

''Sunt persoane care, atunci când ajung la o anumită vârstă, încep să ţină un jurnal în care să înregistreze evenimente din trecut, dar eu nu am astfel de notiţe. Am însă cântecele mele, sute de compoziţii, care, aşa cum am aflat, îndeplinesc cam acelaşi scop. Iar aceste cântece se întind pe toată durata vieţii mele'', a mai spus artistul.

Paul Muldoon, un poet irlandez câştigătorul premiului Pulitzer, a editat cartea pe baza unei serii de conversaţii cu McCartney.

Foto: Getty Images/ Guliver.