Rock News

Axl Rose i-a cumpărat lui Dave Grohl o chitară ca mulțumire că i-a împrumutat „tronul”

Și Slash a fost cel trimis să i-o cumpere. Povestea lui Grohl este doar una dintre multele care apar in nou număr al revistei Classic Rock, a carui ultima coperta este cu solistul Foo Fighters.

Fiind un personaj foarte iubit pe scena grunge din Seattle înainte de a se muta la Los Angeles și de a se alătura Guns N 'Roses, Duff McKagan a avut întotdeauna un picior în ambele tabere, astfel încât Dave Grohl nu a fost extrem de surprins să vadă ca basistul il suna în vara anului 2017.

Ceea ce nu se aștepta insa, a fost că McKagan il suna pentru a întreba dacă Axl Rose poate împrumuta tronul lui Grohl. Solistul Guns N' Roses tocmai își rupsese piciorul în timpul unui show de din turneul lor "Not In This Lifetim" de la Roxy din LA, punând în pericol întregul turneu.

Cineva din tabăra GN'R și-a amintit că Dave Grohl a făcut turnee folosind un tron după ce și-a rupt piciorul în timpul unui spectacol în Suedia în 2015.

„Si dintr-o dată am devenit tipul la care ajungi dacă iti rupi un picior în turneu, un fel de Thrones R Us", povesteste Grohl în Classic Rock.

Ca mulțumire, Axl Rose a dorit să ii faca un cadou liderului Foo Fighters, ceva mai scump și mai semnificativ decât cutia standard de bomboane de ciocolată / buchet de flori / sticlă de whisky.

„L-a pus pe Slash să-mi aleagă o chitară”, dezvăluie Grohl. „Și mi-a ales un Gibson ES 335 Dot din anii ’60, care până în prezent este cea mai drăguță chitară la care am cântat-o vreodată în viața mea. A fost un gest incredibil de amabil și de clasă și pe cate l-am apreciat foarte mult”.

Foto: Getty Images/ Guliver.