Rock News

Paul McCartney anunță noul album solo, „McCartney III”

Cu acesta, se incheie așteptarea de 40 de ani pentru finalizarea trilogiei „McCartney”, anunta NME. „McCartney III”, despre "libertate și dragoste" va încheia seria începută în 1970, imediat după destrămarea The Beatles și este așteptat să apară pe piață pe 11 decembrie.

Anunțul discului a fost pregatit inca la începutul acestei săptămâni, cu o serie de indicii vizuale aparute pe coturile social-media ale artistului.

Trilogia a inceput cu primul album solo al fostului Beatles, „McCartney”, din aprilie 1970 - cu Paul McCartney cantand la fiecare instrument, scriind și înregistrând fiecare piesă. Urmatorul a fost 10 ani mai tarziu, solistul lansând „McCartney II” în mai 1980.

Intr-un comunicat de presă, artistul explică faptul că inițial nu plănuise să lanseze un album în 2020, însă in izolare s-a trezit incercand câteva schițe muzicale pe care le avea deja și creând și altele noi.

"De-a lungul anilor am lucrat la unele lucruri, dar uneori îmi lipsea timpul şi le lăsam terminate pe jumătate", a declarat Paul McCartney, explicând că timpul petrecut la ferma sa i-a permis să lucreze "în fiecare zi" în studio. 

Foto: Getty Images/ Guliver.