Rock News

Lars Ulrich își alege compozitorul, solistul si chitaristul preferati din toate timpurile

Lars Ulrich, bateristul din Metallica, este vedeta noului episod din seria The Soundtrack Of My Life a revistei Classic Rock, iar danezul l-a nominalizat pe fostul lider al trupei Oasis, Noel Gallagher, drept compozitorul său preferat din toate timpurile.

Lars Ulrich isi motiveaza alegerea: „Cel mai greu lucru din lume - credeți-mă, știu asta din experienta personala - este să scrii un cântec simplu”, spune Ulrich. „Și cu cât este mai scurt și mai simplu, cu atât este mai greu".

Metallica au facut un cover dupa „Don't Look Back in Anger” de la Oasis în timpul unui concert din Marea Britanie, din 2017. Dincolo de asta, Ulrich a susținut chiar că Gallagher l-a inspirat să renunțe la cocaină la începutul anilor 2000.

În ceea ce priveste solistii, Ulrich îl numește pe Bon Scott vocalistul său preferat și îl alege pe fostul membru Deep Purple, Ritchie Blackmore, ca eroul său in ale chitarei. „Cred că a fost cel mai bun chitarist din acea generație”, spune Ulrich, „și pentru mine, un "guitar hero”.