Rock News

Metallica, Tool si The Rolling Stones, nominalizate la Billboard Music Awards 2020

The Billboard Music Awards, initial programate pentru data de 29 aprilie, au fost amanate din cauza pandemiei de COVID-19.

Premiile, care se bazează pe activitatea artistilor în clasamente in perioada 23 martie 2019 - 14 martie 2020, sunt acum programate pentru 14 octombrie. Kelly Clarkson va găzdui ceremonia live de la The Dolby Theatre din Los Angeles; aceasta va fi difuzata in direct pe NBC.

Artistii rock mentionati mai sus au fost nominalizați la următoarele categorii:

Top Touring Artist
Elton John
Metallica
P!nk
The Rolling Stones
Ed Sheeran

Top Rock Tour
Elton John
Metallica
The Rolling Stones

Top Rock Album
The Lumineers, III
Slipknot, We Are Not Your Kind
Tame Impala, The Slow Rush
Tool, Fear Inoculum
Vampire Weekend, Father of the Bride

 Recent, Metallica a devenit prima trupa rock care a avut piese pe locul 1 în clasamentul Mainstream Rock Songs în patru decenii diferite, potrivit Billboard.

In aceasta vara, Tool a anulat turneul nord-american în loc să îl reprogrameze pentru a ajuta fanii sa-si recupereze astfel banii pe bilete. Banii inapoi ii primesc numai in cazul in care turneul este anulat, nu amanat.

The Rolling Stones a devenit prima trupă din istorie care a lansat un album de nr. 1 în șase decenii diferite.

Rolling Stones a relansat albumul „Goats Head Soup”, cu melodii neauzite până acum şi şi-a deschis recent primul magazin din lume, la Londra.

Concertul Slipknot de la Romexpo, din 2020, a fost reprogramat. Spectacolul din București va avea loc în luna iulie a anului viitor, data concretă urmând să fie anunțată odată cu toate celelalte concerte reprogramate.

Foto: Getty Images/ Guliver.