Rock News

Serj Tankian (System Of A Down) plănuiește să lanseze un EP anul ăsta

Muzicianul povestește pentru SPIN că a reușit deja să compună mai mult de o oră de material muzical de la începutul carantinei și până acum.

Izolat în singurătate în Noua Zeelandă, solistul System Of A Down, Serj Tankian, are destul de mult timp pentru a-și pune la cale următoarele mișcări. Astfel, într-un interviu acordat pentru SPIN și preluat de Kerrang!, muzicianul a oferit câteva detalii despre noul EP pe care îl pune la cale.

„De când am intrat în auto-izolare, am creat vreo oră-o oră și jumătate de muzică nouă,” spune Tankian despre cum și-a petrecut timpul până acum. „Muzica a fost salvarea mea, așa că știu ce simt oamenii legat de muzică. Și cred că este foarte importantă în perioada asta. Fiind blocați acasă, ascultăm muzică și ne uităm la filme. Este o metodă de a ne conecta, de a evada, o modalitate prin care ne calmăm,” continuă muzicianul.

După cum era logic, discuția s-a îndreptat și către „Fucktronic”, proiectul muzical la care Tankian a lucrat alături de Jimmy Urine. Despre el, nu am aflat lucruri pe care nu le știam deja – ideea principală fiind că „Fucktronic” este o coloană sonoră pentru un film britanic cu gangsteri (însă fără existența filmului).

„Mai am alte lucruri pe drum,” adaugă muzicianul. „Am un EP de piese rock ce va apărea anul ăsta. După ce compun coloana sonoră pentru un alt film, probabil voi mai scoate câteva coloane sonore anul viitor,” concluzionează el.

Cel mai recent album al băieților de la System Of A Down, „Hypnotize”, a apărut acum cincisprezece ani. De atunci, muzicienii nu au reușit să se mai pună de acord asupra direcției muzicale de abordat. Tankian, însă, nu e singurul care nu a renunțat absolut deloc la muzică – toboșarul John Dolmayan a lansat un LP cu opt coveruri, „These Grey Men”, la sfârșitul lunii februarie.

Foto: Instagram, Serj Tankian