Rock News

Iggy Pop lansează „Box Bowie Years”, cu șapte CD-uri, în luna mai

O compilatie de șapte CD-uri, intitulata „The Bowie Years”, care explorează albumele lui Iggy Pop din epoca Berlin, este anunțat pentru lansare pe 29 mai prin UMe.

Setul oferă versiuni remasterizate ale „The Idiot”, „Lust For Life”, albumul live „TV Eye” și inregistrari rare, mixuri alternative și o carte de 40 de pagini.

„Lust For Life” și „The Idiot” vor fi, de asemenea, lansate in ediții de lux de două CD-uri de sine stătătoare, cu inregistrari live.

Compilatia și albumele oferă o perspectivă asupra alchimiei creative unice care a definit era Berlin a post-punk-ului și a pus roțile în mișcare pentru un sound care a continuat să domine lumea, modelând cultura pop în deceniile următoare.

„The Idiot” și „Lust For Life”, de la Iggy Pop, rămân două dintre cele mai influente albume făcute vreodată, continuând să influențeze și să inspire noile generații de artiști până în zilele noastre.

Dezvăluită avineri, prima piesă lansată din set este un mix alternativ al "China Girl". Inițial scrisa pentru „The Idiot”, albumul din mai 1977, această poveste interpretată adesea ca o oda adusa hedonismului, urma să devină un hit pentru David Bowie in 1983.

Foto: Getty Images/ Guliver.