Rock News

Mastodon fac progrese cu noul album de studio

Băieții sunt mai motivați ca niciodată de evenimentele tragice care, inevitabil, apar în cursul vieții și caută să aleagă ideile potrivite pentru disc.

Conform publicației online Kerrang!, băieții de la Mastodon sunt în plin proces de selectare a ideilor care vor fi incluse pe următorul lor disc. „Creăm constant,” declară solistul Troy Sanders. „Când suntem plecați în turneu, mereu scriem versuri, riffuri, sau aproape-cântece vocal și cu echipamentul Pro Tools pe care îl luăm la noi,” continuă el.

De știut este și că americanii au primit un alt impuls care le-a stimulat creativitatea - decesul managerului de turneu al trupei, Bob Dallas, le-a afectat muzica, surprinzător, în mod pozitiv. „Artistic vorbind, răspundem pozitiv la evenimentele tragice,” spune Sanders. Solistul continuă cu o filozofie de viață pe care multă lume o împărtășește, declarând, în ceva mai multe cuvinte, că asta e viața - cu bune și cu rele. „Toți patru suntem brutal de recunoscători că avem posibilitatea să ne canalizăm energia asta prin intermediul Mastodon, să găsim ceva frumos și să creăm ceva ce va dăinui veșnic”.

Materialul nou, spune el, este în lucru: „În noiembrie, am stat în Atlanta și am trecut prin idei. Ne mișcăm mereu înainte”. Despre activitățile formației și aspirațiile toboșarului Brann Dailor ți-am mai scris și aici.

Discul „Emperor of Sand”, al șaptelea și cel mai recent album semnat Mastodon, a apărut în 2017, ajungând pe poziția a șaptea în clasamentul Billboard 200.

Foto: Facebook, Mastodon