Rock News

Chino Moreno (Deftones) vorbește despre primul spectacol al formației sale

„Îmi amintesc că show-ul a fost bun, pentru că pur și simplu ne distram,” mărturisește muzicianul, deși completează că nu crede că sunetul a fost prea reușit.

Solistul Deftones, Chino Moreno, a discutat cu cei de la Kerrang! despre o varietate de subiecte, printre care se numără și experiența primului spectacol al trupei, dar și calitatea acestuia.

„Am susținut un spectacol într-un loc de aici, din Sacramento, The Cattle Club,” își amintește Chino. „Era, probabil, o sală în care încăpeau 250 de oameni, dar asistasem la multe show-uri mișto acolo. Am văzut Smashing Pumpkins acolo, am văzut Nirvana acolo. Când trupele treceau prin Sacramento, acolo cântau”. Evenimentul a avut loc atunci când membrii încă erau în liceu și nimeni nu auzise de ei. Așa că The Cattle Club le-au vândut lor 200 de bilete, cu câte un dolar bucata, pe care tinerii Deftones a trebuit să le vândă altor colegi pentru câte trei dolari. Moreno își amintește că sala era plină în seara spectacolului. „Cred că oamenii erau mai mult curioși ce naiba urma să facem”.

„Îmi amintesc că show-ul a fost bun, pentru că pur și simplu ne distram,” mărturisește muzicianul. „Nu știu dacă există pe film – mă îndoiesc că există – dar sunt destul de sigur că nu am cântat bine sau, dacă am sunat bine, nu știam la momentul respectiv. Sincer, când am început trupa, nu aveam idee ce încercam să facem”. Moreno completează că pur și simplu creau zgomot, lucru care nu s-a schimbat prea mult de atunci.

În interviul complet, artistul vorbește și despre primele piese ale trupei, care i-au făcut pe băieții de la Korn să îi contacteze pentru a organiza spectacole împreună, dar și despre coverurile înregistrate de Deftones de-a lungul timpului.

Foto: Facebook, Deftones, @clemente_310