Rock News

Amy Lee și Sharon Den Adel s-au confruntat cu atitudini sexiste de-a lungul carierei

De la recomandări de slăbire până la comentarii că ținutele nu sunt destul de „sexy” - iată care au fost experiențele artistelor.

Într-un interviu acordat pentru Metal Hammer, solistele Amy Lee (Evanescence) și Sharon Den Adel (Within Temptation) au abordat subiectul sexismului în industria muzicală, un fenomen cu care ambele s-au confruntat la fiecare pas.

Amy Lee oferă ca exemplu sfaturile de a slăbi, iar Den Adel a fost marcată de comentariile cum că rochiile sale gigantice și dramatice nu ar fi destul de „sexy”.

„Este decizia ta proprie dacă urmezi sfaturile care ți se dau,” declară Lee. „Singurul efect pe care l-au avut (aceste comentarii) asupra mea a fost să îmi cauzeze puțină nesiguranță de sine, mai ales că aveam doar 21 de ani”. Decizia artistei a fost clară și Amy nu a dat înapoi vreodată – pentru ea a fost mai important să fie cine voia să fie decât să aibă succes făcând compromisuri.

Den Adel, în același stil, și-a apărat ținutele cu înverșunare – „M-am gândit că «Asta sunt eu și mă simt foarte confortabil așa». Sublinia și muzica pe care o făceam, care era gigantică, epică și orchestrală. Se potrivea cu muzica,” a completat ea.

Within Temptation își unesc forțele cu Evanescence pentru un turneu european comun ce va avea loc în aprilie 2020.

„Worlds Collide Tour” va începe în Bruxelles pe 4 aprilie, al doisprezecelea și, în același timp, ultimul concert, fiind planificat pentru data de 21 aprilie în Amsterdam.

Iată și planul complet al celor două formații:

4 aprilie – Belgia, Bruxelles, Palais 12
5 aprilie – Franța, Paris, Accor Hotel Arena
7 aprilie – Marea Britanie, Londra, O2 Arena
9 aprilie – Germania, Berlin, Velodrome
11 aprilie – Germania, Frankfurt, Festhalle
12 aprilie – Elveția, Zurich, Hallenstadion
14 aprilie – Italia, Milano, Mediolanum Forum
15 aprilie – Germania, Munchen, Zenith
17 aprilie – Germania, Hamburg, Sporthalle
18 aprilie – Germania, Leipzig, Arena
20 aprilie – Germania, Dusseldorf, Mitsubishi Halle
21 aprilie – Olanda, Amsterdam, Ziggo Dome

Foto: Facebook, Carmen Kemmink